Αρχική arrow Τεχνικά θέματα arrow Suzuki arrow Αλλαγή αναρτήσεων σε Vitara

Αλλαγή αναρτήσεων σε Vitara

Αντικατάσταση μανίσιων αναρτήσεων (αμορτισέρ και ελατήρια) Βιτάρα, με Old Man Emu, μεγαλύτερες κατά 4 εκατοστά.

Old Man Emu in a VitaraΤο να αλλάξει κανείς τις αναρτήσεις στο Βιτάρα, είναι σχετικά ευκολη υπόθεση. Το ζόρι είναι στα ελατήρια. Για τις μπροστινές, στηρίξτε το αυτοκίνητο σταθερά, από το σασί, τοποθετώντας τάκους ή πύργους. Αφαιρέστε τις δύο βίδες που κρατούν το αμορτισέρ από το κάτω μέρος του, πάνω στο μέρος όπου πιάνει ο τροχός. Χρησιμοποιήστε έναν γρύλο (τύπου κορκοδείλου θα ήταν καλύτερα), για να ανασηκώσετε λίγο το ψαλίδι, αν οι βίδες δεν γλυστράνε εξω από μόνες τους. Αφαιρέστε και την μοναδική πάνω βίδα (αυτή κάτω από το καπώ). Τώρα που βγήκε το αμορτισέρ, μπορείτε σηκώνοντας το αυτοκίνητο κι άλλο με το γρύλλο (από σασί και όχι από το ψαλίδι ή τον αξονα), να τραβήξετε με λίγη δύναμη (και προσεχτικά) γιά να απομακρύνετε το "μικρό" ελατήριο.

Old Man Emu in a VitaraΩς εδώ ήταν το εύκολο μέρος. Το καινούριο ελατήριο είναι μεγαλύτερο σε μήκος από το παλίο. Όσο και αν ανασηκώσετε το σασί για να ανοίξει το ψαλίδι, αυτό δεν χωράει. Πρέπει να βρείτε τρόπο να μαζέψετε το ελατήριο, να το κρατήσετε κλειστό και να το φωλιάσετε πάνω στον άξονα. Εμείς, το επιτύχαμε αυτό με τον εξής τρόπο: Ανασηκώσαμε με έναν γρύλο ένα άλλο αυτοκίνητο, βάλαμε το ελατήριο από κάτω και κατεβάσαμε το αυτοκίνητο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μαζεμένο ελατήριο είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να κάνει ζημιά σε εσάς ή στο αυτοκίνητο. Επιλέξτε πολύ προσεχτικά το σημείο πίεσης. Στην συνέχεια ασφαλίσαμε το μαζεμένο ελατήριο με ιμάντες ασφαλείας. Αυτούς που όσο τραβάμε σφίγγουν, χώρίς να υπάρχει η δυνατότητα να ξεσφίξουν, παρά μόνο αν τους ανοίξουμε εμείς.

Κατόπιν, τοποθετήσαμε το έλασμα στην θέση του, προσέχοντας να κάτσει σωστά πάνω στην πατούρα. Ανοίξαμε τους ιμάντες και βουαλά! Το ελατήριο φώλιασε!

Old Man Emu Nitrochargers in a Vitara
Προχωρήσαμε στην τοποθέτηση του καινούριου αμορτισέρ, που ήταν μεγαλύτερο κατά τέσσερεις πόντους και μπήκε χωρίς πρόβλημα.

Επαναλάβατε τα βήματα και στα υπόλοιπα τρία σημεία του αυτοκινήτου. Όσον αφορά στις πίσω αναρτήσεις, δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο.

Κάντε ο,τι θέλετε πάνω στο αυτοκίνητο σας, μόνο μην θεωρήσετε εμάς υπεύθυνους για ότι συμβεί. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Αν δεν αισθάνεστε άνετα με αυτά που κάνετε ή θέλετε να κάνετε στο όχημά σας, απευθυνθείτε σε είδικους. Τα καταστήματά τους, ονομάζονται ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

< Προηγούμενα Επόμενα >

Σύνδεση Χρήστη

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2530824

Τυχαία εικόνα

xionia_0012a.jpg

Δημοσκοπήσεις

Ποιό όχημα προτιμάτε;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 19 επισκέπτες σε σύνδεση