Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Υψάριο μονοπάτι 2012

1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Θάσου

Ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Θάσο.Μια υπέροχη Κυριακή, με έναν καταγάλανο ουρανό, ζεστό -σχεδόν καλοκαιρινό- ήλιο και μια όμορφη παρέα, μας βρήκε νωρίς το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου [2012] στο Θεολόγο. Ακριβώς από το κέντρο του γραφικού χωριού της Θάσου, θα ξεκινούσε για πρώτη φορά ένας αγώνας που έμελλε να γίνει θεσμός για το άθλημα του τρεξίματος στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους και τρεις γυναίκες. Διοργανωτές, ποιοί άλλοι; Οι γνωστοί πλέον λόγω του οκταετούς αγώνα ορεινής ποδηλασίας (mtb-thassos.com), Γιάννης Ρεΐζης και Νίκος Κίτρινος.

Ώρα εννιά και τριάντα και ο αγώνας ξεκινά. Στιγμές αργότερα, οι πρώτοι αθλητές αφήνουν πίσω τους το Θεολόγο, για να ανηφορίσουν την πετρόλουστη «Χαλατσούκα» με προορισμό το Υψάριο. Περνώντας λίγο κάτω απ' την κορφή του, θα βρεθούν λίγο μετά το ορειβατικό καταφύγιο να κατηφορίζουν για τα «Ποταμιώτικα». Σκληρή ανάβαση στα «Καγκέλια» προς τον Αη-Λια και δύσβατο πετρωτό μονοπάτι ως την «Αϊ Κυριακή». Κατηφόρα για τους «Ανάργυρους» (ίσως με λίγη ταλαιπωρία μέσα στο μονοπάτι του ρέματος της «Αγίας Βασιλικής») και η ανακούφιση του τερματισμού δεν αργεί να έρθει (τρεις ώρες αργότερα για τον πρώτο) και να ξεκουράσει επιτέλους λιγάκι τα εξουθενωμένα κορμιά των υπέρ-ανθρώπων.

Η Λέσχη Τετρακίνησης Θάσου βρέθηκε κ' αυτή εκεί, δίπλα στους διοργανωτές, όπως τότε πριν από οκτώ χρόνια, ήταν δίπλα τους στην αυγή του θεσμού πλέον του Θασιακού αγώνα ορεινής ποδηλασίας.

Ερασιτεχνικά πάντα, καμαρώστε εαυτούς και αλλήλους:

Ευρετήριο φωτογραφικού άλμπουμ αγώνα ορεινού τρεξίματος

Και του χρόνου παιδιά!

Επόμενα >

Τυχαία εικόνα

xionia_0012a.jpg

Δημοσκοπήσεις

Ποιό όχημα προτιμάτε;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 10 επισκέπτες σε σύνδεση